EPA 608 Core · Recover, Recycle, Reclaim · Medium
Who may reprocess used refrigerant so it can be sold to a new owner?
Answer: C. An EPA-certified reclaimer.
- AAny certified technician.
- BThe equipment manufacturer.
- CAn EPA-certified reclaimer.✓ Correct
- DThe appliance owner.
Why C is right
Used refrigerant sold to a different owner must be reclaimed, meaning reprocessed to AHRI 700 purity and checked by chemical analysis, by a reclaimer certified by EPA. Technicians may only recover and recycle it.
More Core questions
- According to EPA regulations, what is the strict definition of 'Reclaim' when referring to refrigerants?
- What does 'recycle' mean according to EPA guidelines?
- What does 'recover' mean according to EPA regulations?
- What process requires chemical analysis to verify virgin specifications?
- From January 1, 2026, which HFC appliances fall under EPA's leak repair rules?
Go deeper with the study guide EPA 608 Core Exam: Study Guide for 2026, try the free 10-question test or browse all EPA 608 practice questions.
A practice question written for study, checked against 40 CFR Part 82, Subpart F. It is not an official EPA exam question, and this site is not affiliated with the U.S. EPA.