EPA 608 Core · Section 608 Regulations · Hard
How long must records be kept for appliance disposal (5-50 lbs charge)?
Answer: D. 3 years.
- A1 year.
- B5 years.
- C10 years.
- D3 years.✓ Correct
Why D is right
Technicians who dispose of appliances holding more than 5 and less than 50 lbs of refrigerant must keep records for 3 years: for each appliance, the company name, its location, the date and the type of refrigerant recovered, plus monthly totals by type (40 CFR 82.156).
More Core questions
- What happens if a technician vents an HFC refrigerant like R-410A?
- What does the AIM Act authorize the EPA to do regarding HFCs?
- Under the AIM Act, what happens to existing HFC systems?
- What is the EPA's SNAP program designed to do?
- Is it ever legal to intentionally vent an HFC refrigerant like R-134a?
Go deeper with the study guide How to Get EPA 608 Certified in 2026: Step by Step, try the free 10-question test or browse all EPA 608 practice questions.
A practice question written for study, checked against 40 CFR Part 82, Subpart F. It is not an official EPA exam question, and this site is not affiliated with the U.S. EPA.