EPA 608 Core · Safety · Easy
What is the maximum safe fill capacity of a refrigerant recovery cylinder?
Answer: A. 80% of its water capacity by weight.
- A80% of its water capacity by weight.✓ Correct
- B90% of its volume.
- C100% full if kept cold.
- D70% of its water capacity by weight.
Why A is right
To allow for liquid expansion when warm, cylinders must never be filled above 80% capacity.
More Core questions
- Why must you never heat a refrigerant cylinder with an open flame?
- What personal protective equipment (PPE) is essential when handling refrigerants?
- What physical hazard does liquid refrigerant pose to skin?
- What can happen if CFC or HCFC refrigerants are exposed to high heat or open flames?
- What happens when refrigerant vapor is inhaled in large quantities?
Go deeper with the study guide A2L Refrigerants and the R-410A Transition: A Tech’s Guide, try the free 10-question test or browse all EPA 608 practice questions.
A practice question written for study, checked against 40 CFR Part 82, Subpart F. It is not an official EPA exam question, and this site is not affiliated with the U.S. EPA.