EPA 608 Core · Shipping · Easy
When is it legally permissible to use a disposable cylinder for recovery?
Answer: B. Never. It is strictly prohibited.
- AOnly for systems under 5 lbs.
- BNever. It is strictly prohibited.✓ Correct
- COnly for HFC refrigerants.
- DYes, if the cylinder is visually inspected first.
Why B is right
Disposable (DOT-39) cylinders are for virgin gas only and must NEVER be used for recovery.
More Core questions
- How should you safely transport refrigerant cylinders?
- What must be done to a disposable cylinder before throwing it away?
- What colors are used for approved recovery cylinders?
- How often must a reusable DOT recovery cylinder be hydrostatically tested?
- Which agency regulates the specifications of refrigerant shipping cylinders?
Go deeper with the study guide EPA 608 Core Exam: Study Guide for 2026, try the free 10-question test or browse all EPA 608 practice questions.
A practice question written for study, checked against 40 CFR Part 82, Subpart F. It is not an official EPA exam question, and this site is not affiliated with the U.S. EPA.