EPA 608 Exam Prep

EPA 608 Type I · Section 608 Regulations · Medium

Can a Type I certification earned through a mail-in test count toward Universal certification?

Answer: A. No, a mail-in Type I doesn't count.

  1. ANo, a mail-in Type I doesn't count.✓ Correct
  2. BYes, every passed section counts toward it.
  3. CYes, if the score was 90% or higher.
  4. DOnly if Universal is earned within a year.

Why A is right

Appendix D to 40 CFR Part 82 Subpart F says mail-in Type I tests can't be used toward Universal certification. For Universal, Type I must be passed in a closed-book, proctored setting, along with Core, Type II and Type III.

More Type I questions

Go deeper with the study guide EPA 608 Type I vs Type II vs Type III: Which One Do You Need?, try the free 10-question test or browse all EPA 608 practice questions.

A practice question written for study, checked against 40 CFR Part 82, Subpart F. It is not an official EPA exam question, and this site is not affiliated with the U.S. EPA.