EPA 608 Core · Recovery Requirements · Medium
What must be done to a recovery cylinder before transferring refrigerant?
Answer: A. It must be evacuated.
- AIt must be evacuated.✓ Correct
- BIt must be pressurized with nitrogen.
- CIt must be heated to 100 degrees F.
- DIt must be filled with 10% oil.
Why A is right
Recovery cylinders must be fully evacuated to remove air before recovering gas into them.
More Core questions
- What defines 'system-dependent' recovery equipment?
- Which rule applies to a technician opening a system with a mixed refrigerant?
- Which safety device is installed on all DOT recovery cylinders?
- When is it legally permissible to use a disposable cylinder for recovery?
- How should you safely transport refrigerant cylinders?
Go deeper with the study guide EPA 608 Evacuation Levels: The Required Vacuum by Appliance, try the free 10-question test or browse all EPA 608 practice questions.
A practice question written for study, checked against 40 CFR Part 82, Subpart F. It is not an official EPA exam question, and this site is not affiliated with the U.S. EPA.