EPA 608 Core · Recovery Requirements · Hard
Which rule applies to a technician opening a system with a mixed refrigerant?
Answer: A. It must be recovered into a separate, dedicated cylinder.
- AIt must be recovered into a separate, dedicated cylinder.✓ Correct
- BIt can be vented if the mixture is mostly nitrogen.
- CIt must be recycled locally before reclaiming.
- DIt must be mixed with pure R-22 to stabilize.
Why A is right
Mixed refrigerants cannot be separated in the field and must go into a dedicated cylinder.
More Core questions
- What must be done to a recovery cylinder before transferring refrigerant?
- What defines 'system-dependent' recovery equipment?
- Which safety device is installed on all DOT recovery cylinders?
- When is it legally permissible to use a disposable cylinder for recovery?
- How should you safely transport refrigerant cylinders?
Go deeper with the study guide EPA 608 Evacuation Levels: The Required Vacuum by Appliance, try the free 10-question test or browse all EPA 608 practice questions.
A practice question written for study, checked against 40 CFR Part 82, Subpart F. It is not an official EPA exam question, and this site is not affiliated with the U.S. EPA.