EPA 608 Type II · Recovery Requirements · Hard
What evacuation level does Table 1 require for a very high-pressure appliance, such as one using R-23?
Answer: A. 0 psig.
- A0 psig.✓ Correct
- B10 inHg vacuum.
- C15 inHg vacuum.
- D25 mm Hg absolute.
Why A is right
Very high-pressure appliances use refrigerants with a critical temperature below 104°F or a saturation pressure above 355 psia at 104°F, such as R-23 or R-503. Table 1 of 40 CFR 82.156 sets 0 psig for them, whatever the recovery equipment.
More Type II questions
- What evacuation level is required for a Type II appliance with less than 200 lbs of R-22?
- What evacuation level is required for a Type II appliance with 200 lbs or more of R-22?
- With post-1993 recovery equipment, what level is required before replacing the compressor on a 150-lb R-410A system?
- An R-134a system holds 250 lbs. With post-1993 recovery equipment, what level is required?
- For a repair that isn't major, what level may a high-pressure appliance be evacuated to instead of the Table 1 vacuum?
Go deeper with the study guide EPA 608 Evacuation Levels: The Required Vacuum by Appliance, try the free 10-question test or browse all EPA 608 practice questions.
A practice question written for study, checked against 40 CFR Part 82, Subpart F. It is not an official EPA exam question, and this site is not affiliated with the U.S. EPA.